12/95Ο Γιώργος Παπαποστόλου (συνθέτης) μετά από πολλές συμμετοχές σε συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης προτείνει στον Γιώργο Παρώδη (στιχουργό), φίλο και συμμαθητή του από το Δημοτικό, να μοιραστούνε το ανεκπλήρωτο μέχρι τότε όνειρό του το οποίο ονομάζει ΜΠΛΕ. Ο Παρώδης συμφωνεί και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προτείνουν στη Θεοδοσία Τσάτσου να γίνει η φωνή του συγκροτήματος και στη Νατάσα Αλεξίου να παίξει βιολί.

7/96Οι άγνωστοι ως τότε ΜΠΛΕ παρουσιάζουν το demo με τα τραγούδια τους στον Γιάννη Πετρίδη (διευθυντή τότε της δισκογραφικής εταιρίας Virgin) και υπογράφουν άμεσα συμβόλαιο.

11/96Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ των ΜΠΛΕ με τίτλο «ΕΝΟΧΕΣ» και όλες οι κριτικές μιλούν για πρωτόγνωρο ήχο στην ελληνική μουσική σκηνή με ιδιαίτερο στίχο και ερμηνεία. Τα τραγούδια «Ενοχές», «Φοβάμαι», «Εσύ δεν ζεις πουθενά» αγαπιούνται γρήγορα από τον κόσμο και η απρόσμενη επιτυχία για πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα (το άλμπουμ γίνεται πλατινένιο) δίνει το έναυσμα σε πολλά συγκροτήματα να ακολουθήσουν τον μουσικό δρόμο που άνοιξαν οι ΜΠΛΕ και στις δισκογραφικές εταιρίες να γίνουν πιο δεκτικές σε καινοτομικές προσπάθειες συγκροτημάτων.

3/97Η Θεοδοσία Τσάτσου δηλώνει την αποχώρησή της από τους ΜΠΛΕ για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Το νέο πέφτει σαν κεραυνός στους φίλους του συγκροτήματος επειδή η αποχώρησή της για πολλούς προμηνύει και διάλυση.

11/97Οι ΜΠΛΕ προς έκπληξη όλων κυκλοφορούν ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ με ομώνυμο τίτλο. Τις ερμηνείες των τραγουδιών μοιράζονται ο Γιώργος Παπαποστόλου, η «Μελωδία» (Αγγλοτζαμαϊκανή τραγουδίστρια), η Τζώρτζια Κεφαλά, ενώ ένα τραγούδι ερμηνεύει ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Η γνωριμία σε αυτό το άλμπουμ με την Τζώρτζια αποδεικνύεται καταλυτική. Οι ΜΠΛΕ της προτείνουν να γίνει η τραγουδίστρια του συγκροτήματος και η Τζώρτζια που έχει ήδη ενθουσιάσει το κοινό τους με τη φωνή της και την εκπληκτική παρουσία της πάνω στη σκηνή λέει το ναι. Η πορεία που ακολουθεί το συγκρότημα ξεπερνά κάθε φαντασία και αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά. Οι ΜΠΛΕ σπάνε το κατεστημένο στα ελληνικά δισκογραφικά χρονικά που θέλει το συγκρότημα να διαλύεται ή να εξαφανίζεται όταν αποφασίζει ο τραγουδιστής/ρια να ακολουθήσει σόλο καριέρα και στα χρόνια που ακολουθούν κυκλοφορούν τρία άλμπουμ υποστηρίζοντας πάντα με μεγάλη επιτυχία την πρωτότυπη αισθητική τους διαγράφοντας μία μοναδική πορεία. Τα τραγούδια «Φοβάμαι», «Ενοχές», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Κόκκινο φιλί», «Έλα να δεις», «Τρελός», «Πιάνω φωτιά», «Δε θέλω», «Κοίταξέ με δυο φορές» ξεχωρίζουν και ακούγονται με διαχρονική συνέχεια από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ τα χρυσά άλμπουμ, τα μουσικά βραβεία (ΑΡΙΩΝ καλύτερου συγκροτήματος – Πανκορφιακά για δύο συνεχείς χρονιές καλύτερου συγκροτήματος – μουσική επένδυση σε video clip διαφήμισης για το τραγούδι «Κόκκινο φιλί») και οι πετυχημένες περιοδείες τους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, τους έχουν καθιερώσει ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ιδιαίτερη αίσθηση κάνουν τα ονόματα με τα οποία έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε κοινή συναυλία οι ΜΠΛΕ: Ξύλινα Σπαθιά, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Παπάζογλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου…

7/06Κυκλοφόρησε το 6ο άλμπουμ των ΜΠΛΕ με τίτλο «Όνειρα σου τραγουδάω». Παράλληλα οι ΜΠΛΕ αποφασίζουν να δώσουν ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στις συναυλίες τους με την συμμετοχή του Stefan Schwerdtfeger (ιδρυτή του συγκροτήματος Big Sleep).

3/09Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου. Οι ΜΠΛΕ διασκευάζουν το ιστορικό τραγούδι «Θα σημάνουν οι καμπάνες» με την έγκριση του Μίκη Θεοδωράκη και των απογόνων του Γιάννη Ρίτσου και το αφιερώνουν στη μνήμη του μεγάλου μας ποιητή… Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ μέσα στο διπλό Best Of του συγκροτήματος ανάμεσα σε επιλεγμένα τραγούδια από όλα τους τα άλμπουμ.

11/10Κυκλοφορεί το digital single "ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ".

10/11Κυκλοφορεί το digital single "ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΘΥΜΟ".

3/12Κυκλοφορεί το digital single "ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΓΩ" (στο οποίο συμμετέχει τραγουδώντας μαζί με την Τζώρτζια ο Λάκης Παπαδόπουλος).

1/13Κυκλοφορεί το digital single "Εγώ Μπορώ και Μόνη", το οποίο διατίθεται αποκλειστικά ψηφιακά (κατεβάστε το πατώντας εδώ).

10/13Κυκλοφορεί το digital single "Please Baby", το οποίο διατίθεται ψηφιακά (free download).

3/15Κυκλοφορεί το digital single "Φίλα Με Στο Στόμα".

10/15Κυκλοφορεί το digital single "Κοίτα".

12/15Κυκλοφορεί ψηφιακά το 7o album των ΜΠΛΕ, με τίτλο "20", με δέκα τραγούδια, τα τρία εκ των οποίων έχουν ήδη κυκλοφορήσει ως digital singles (‘Έχω πολύ θυμό’, ‘Εγώ μπορώ και μόνη’, ‘Φίλα με στο στόμα’).

 

LINKS

Facebook

  • facebook logo

YouTube

  • youtube logo

Google+

  • google plus logo

Last.fm

  • last fm logo

Wikipedia

  • wikipedia logo

Bookmaker review site http://wbetting.co.uk/ for William Hill